Waarom in het midden beginnen met behangen? Handige tips van de experts.

Waarom in het midden beginnen met behangen?

In sommige situaties kan het beginnen in het midden van de muur bij behangen voordelen bieden. Hier zijn enkele redenen om het te overwegen:

  1. Symmetrisch Uitzicht: Door in het midden van een muur te beginnen, vooral bij behangen met patroon, kun je ervoor zorgen dat het patroon symmetrisch en evenwichtig over de muur wordt verdeeld.
  2. Aandachtspunt: Als de muur een centraal aandachtspunt heeft, zoals een open haard, een kunstwerk of een groot meubelstuk, kun je het behang zo plaatsen dat dit aandachtspunt centraal staat en het patroon daar goed omheen past.
  3. Brede Muren: Voor grote, brede muren kan het handig zijn om vanuit het midden te werken, zodat je eventuele oneffenheden naar de randen toe verdeelt. Dit is vooral belangrijk bij renovlies behang aanbrengen.
  4. Patroon Aansluiten: Bij sommige complexe patronen helpt het om in het midden te beginnen, zodat je gemakkelijk kunt zien hoe de rest van het patroon zich rondom dit centrale punt zal uitlijnen.
  5. Betere Uitlijning: In oudere huizen of bij muren die niet helemaal recht zijn, kan het beginnen in het midden je helpen om beter uit te lijnen, zodat eventuele ongelijke randen niet te zichtbaar zijn. Zo krijg je een naadloos resultaat.

Hoewel dit vaak werkt voor patroonbehang of bijzondere aandachtspunten, is het belangrijk om goed te plannen en de ruimte correct af te meten voordat je begint.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven