Waar hang ik het eerste stukje behang op? Advies en tips over behangen voor beginners.

Waar hang ik het eerste stukje behang op?

Het eerste stukje behang is belangrijk omdat het de uitlijning voor de rest van de kamer bepaalt. Volg deze tips om de eerste strook correct op te hangen:

  1. Loodlijn Trekken: Gebruik een loodlijn of waterpas om een rechte verticale lijn te tekenen op de muur. Dit zorgt ervoor dat de eerste strook perfect recht hangt, ook als de hoek of muur niet volledig recht is. Ontdek waarom je in het midden moet beginnen.
  2. Startpunt: Begin bij een opvallend of logisch punt in de kamer:
    • Hoek van de Muur: Start net buiten een hoek en werk naar buiten toe. De hoek zelf kan een lastige plek zijn, dus start niet precies erin.
    • Raam of Deur: Begin bij een raam of deur en werk naar buiten toe, zodat de overgang naar andere wanden netjes is.
  3. Patroonbehang: Als je patroonbehang hebt, zorg dan dat de eerste strook op een zodanige plek wordt geplaatst dat het patroon goed doorloopt over de hele muur.
  4. Hoofdmuur: In sommige gevallen is het logisch om bij de hoofdmuur van de kamer te beginnen, zodat deze het meeste opvalt en je werk consistent blijft.
  5. Goed Uitleggen: Leg het eerste stuk behang op de grond uit, kijk naar de uitlijning en markeer de muren zo nodig. Mocht je vragen hebben dan kun je deze stellen aan onze beste renovlies behangers.

Deze aanpak helpt je om de eerste strook behang correct te plaatsen en een consistente uitlijning te behouden.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven