Hoe behang er naadloos uit laten zien? Tips van de expert.

Hoe behang er naadloos uit laten zien?

Om behang er naadloos uit te laten zien, zijn er specifieke technieken die je kunt volgen om naden zo min mogelijk te laten opvallen.

Hier zijn enkele tips om dat te bereiken:

  1. Muurvoorbereiding: Zorg ervoor dat de muur perfect schoon, glad en egaal is. Gaten en scheuren moeten gevuld worden en oneffen oppervlakken geschuurd.
  2. Kwaliteitsbehang: Kies behang van hoge kwaliteit dat minder geneigd is te krimpen of uitzetten nadat het is opgehangen.
  3. Correcte Lijmtoepassing: Breng de lijm gelijkmatig aan op zowel het behang als de muur, afhankelijk van het type behang dat je gebruikt. Gebruik voldoende lijm bij de randen, maar pas op dat het niet te veel is.
  4. Zorgvuldige Plaatsing: Plaats elke strook renovlies behang 150 gram zeer nauwkeurig naast de vorige strook, zonder overlapping of te grote tussenruimtes. Gebruik een liniaal of speciale behangborstel om de randen stevig aan te drukken.
  5. Snijtechniek: Gebruik een scherp mes om overtollig behang bij plafonds, vloeren en hoeken af te snijden. Zorg ervoor dat het mes altijd scherp is om rafelen van het papier te voorkomen. Ontdek of behang elkaar moet overlappen.
  6. Naden Rollen: Gebruik een nadenroller om de randen van elke behangstrook stevig aan te drukken, zodat ze goed hechten aan de muur en aan elkaar. Dit helpt luchtbellen en zichtbare naden te voorkomen.
  7. Droogcondities: Zorg voor een gelijkmatige temperatuur en vochtigheid tijdens het drogen van het behang. Vermijd directe hittebronnen of tocht, omdat deze de manier waarop het behang droogt kunnen beïnvloeden en krimp of uitzetting kunnen veroorzaken.
  8. Dubbele Snijmethode: Bij dikkere behangtypen zoals renovlies behang kan de ‘dubbele snijmethode’, waarbij twee overlappende stroken samen worden doorgesneden, een perfecte naad creëren.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je behangwerk er professioneel en naadloos uitziet.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven