Moet behang elkaar overlappen? Handige tips om te leren behangen.

Moet behang elkaar overlappen?

Moet behang elkaar overlappen? Overlapping van behangstroken hangt af van het type behang en de instructies van de fabrikant.

Hier zijn enkele richtlijnen:

1. Naadloos Behang

  • Voor de meeste standaard behangsoorten is het gebruikelijk om de stroken zonder overlap te plaatsen, maar wel strak tegen elkaar aan.
  • Zorg ervoor dat de randen recht zijn gesneden en gebruik een nadenroller om luchtbellen te verwijderen en de stroken goed aan elkaar te hechten.

2. Behang Met Overlap

  • Sommige speciale soorten behang, zoals vliesbehang, kunnen overlappend worden geïnstalleerd. Dit kan handig zijn in ruimtes met hoge vochtigheid of in oudere huizen met ongelijke muren.
  • Overlappingen moeten beperkt blijven tot enkele millimeters en dienen netjes te worden weggesneden voor een nette afwerking. Het beste kun je muren stucen en dan pas behangen.

3. Dubbele Snijmethode

  • Bij dikker behang kan de ‘dubbele snijmethode’ worden gebruikt. Hierbij worden twee overlappende stroken samen doorgesneden om een perfecte renovlies behang naad te creëren.

4. Fabrikantinstructies:

  • Volg altijd de instructies van de fabrikant, omdat de aanbevolen installatiemethode afhankelijk is van het specifieke type behang en het beoogde resultaat.

Kortom, of je behangstroken moet overlappen of juist niet, is afhankelijk van de specifieke situatie en het type behang.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven