Hoe kan je naadloos behangen? Handige tips voor beginners.

Hoe zie je geen lijnen in behang?

Het verminderen of van zichtbare lijnen in behang kan een uitdaging zijn, maar met de juiste technieken en voorbereiding kan het zeker lukken.

Hier zijn enkele tips:

  1. Goede Voorbereiding van de Muur: Zorg ervoor dat de muur glad, schoon en droog is. Vul eventuele scheuren of gaten op en schuur de muur indien nodig.
  2. Primer Gebruiken: Breng een behangprimer of een speciale voorlijm aan om het oppervlak te egaliseren en de hechting te verbeteren.
  3. Hoogwaardig Behang: Gebruik kwalitatief hoogwaardig glasvezelbehang dat minder snel krimpt of uitzet.
  4. Voldoende Lijm: Breng voldoende behanglijm aan op het behang of de muur (afhankelijk van het type behang) en zorg voor een gelijkmatige verdeling.
  5. Naden Rol: Gebruik een nadenroller of zachte borstel om de naden stevig aan te drukken en luchtbellen te verwijderen.
  6. Patronen Aansluiten: Bij patroonbehang is het belangrijk dat de patronen correct aansluiten om zichtbare lijnen te voorkomen.
  7. Droogtijd: Laat het behang gelijkmatig drogen en vermijd tocht of snelle temperatuurschommelingen die het kunnen laten krimpen. Zodra het droog is kun je schilderen, dit zijn de kosten daarvoor.
  8. Lichtinval: Werk in de richting van de lichtbron, zodat eventuele naden minder zichtbaar worden. Ontdek hoe je naadloos kan behangen.

Met deze technieken kun je de kans op zichtbare lijnen aanzienlijk verkleinen.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven