Hoe kan je naadloos behangen? Leer naadloos behangen als beginner.

Hoe kan je naadloos behangen?

Naadloos behangen is mogelijk met de juiste technieken en voorbereiding. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

  1. Muurvoorbereiding: Zorg ervoor dat de muur schoon, droog, glad en egaal is. Vul gaten en scheuren op en schuur ruwheden weg.
  2. Primer of Voorlijm: Gebruik een primer of voorlijm om het oppervlak te egaliseren en de hechting te verbeteren.
  3. Patroon Aansluiten: Bij vliesbehang is het belangrijk om de stroken zo te plaatsen dat het patroon goed aansluit. Controleer het patroon voordat je de strook opplakt.
  4. Juiste Lijm: Gebruik de juiste behanglijm voor jouw type behang en breng het gelijkmatig aan. Zorg dat de lijm niet te dun is en geen strepen of klonten achterlaat.
  5. Stroken op Maat Snijden: Snijd de stroken op maat voordat je ze op de muur aanbrengt. Werk zorgvuldig om ervoor te zorgen dat de randen recht zijn.
  6. Plaatsen en Drukken: Plaats elke strook tegen de vorige aan en druk deze stevig aan met een zachte borstel of naadroller om luchtbellen te verwijderen en de stroken naadloos te verbinden. Zo kun je ook behang van rechts naar links plakken.
  7. Overlappingen Vermijden: Zorg dat de stroken precies tegen elkaar liggen zonder overlapping of openingen. Daarna kun je het renovlies schilderen met latex verf
  8. Luchtvochtigheid: Zorg voor een stabiele luchtvochtigheid en temperatuur tijdens het aanbrengen en drogen, zodat het behang gelijkmatig kan drogen.

Deze stappen helpen je om behang naadloos aan te brengen en een professioneel resultaat te bereiken.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven