Waar beginnen met behangen hoek? Handige tips om te leren behangen.

Waar beginnen met behangen hoek?

Bij het beginnen met behangen vanuit een hoek, kun je het beste rekening houden met deze tips uit de praktijk:

  1. Uitgelijnde Start: Begin met een loodlijn of waterpas getekende lijn om ervoor te zorgen dat je eerste strook perfect recht is. Dit is cruciaal, vooral bij hoekwerk.
  2. Niet Direct in de Hoek: Begin de eerste strook net buiten de hoek, meestal zo’n 2,5 cm. Dit zorgt ervoor dat de hoeknaden beter bedekt worden, vooral bij ongelijke muren. Dit is de beste manier voor zelf renovlies aanbrengen.
  3. Overlapping: Laat de eerste strook iets overlappen naar de hoek toe. De volgende strook die je aanbrengt, moet ook overlappen voor een nette afwerking. Ontdek hoe je geen lijnen in behang ziet.
  4. Patroonbehang: Zorg ervoor dat het patroon correct aansluit door de hoek heen. Het kan helpen om kleine aanpassingen te maken zodat het patroon consistent blijft.
  5. Binnen- en Buitenhoeken: Binnenhoeken kunnen lastiger zijn door ongelijke muren. Gebruik hier een beetje extra lijm of snijd het glasvliesbehang op maat bij. Voor buitenhoeken kun je behanglijm of tape gebruiken om het behang goed vast te zetten.

Met deze aanpak begin je met een stevige en esthetische basis.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven