Hoe krijg je perfecte behangnaden? 3 technieken voor een naadloos resultaat.

Hoe krijg je perfecte behangnaden?

Het krijgen van perfecte behangnaden kan het verschil maken tussen een professioneel uitziende afwerking en een die er wat minder verzorgd uitziet.

Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je naden zo mooi en onopvallend mogelijk zijn:

  1. Voorbereiding van de muur: Zorg ervoor dat de muur glad, schoon en droog is voordat je begint met behangen. Eventuele oneffenheden kunnen ervoor zorgen dat het behang niet goed hecht en dat de naden zichtbaar worden.
  2. Goede lijmtoepassing: Breng een gelijkmatige laag lijm aan op de muur en op het behang. Zorg ervoor dat de randen goed ingesmeerd zijn, maar voorkom te veel lijm dat kan leiden tot bobbels of uitstulpingen bij de naden.
  3. Precies snijden: Gebruik een scherp mes om de behangbanen op de juiste lengte te snijden. Een bot mes kan rafelige of gekartelde randen veroorzaken, wat het moeilijker maakt om een strakke naad met renovlies te krijgen.
  4. Nauwkeurig plaatsen: Zorg ervoor dat elke baan behang nauwkeurig wordt uitgelijnd met de vorige baan. Gebruik een waterpas of laser om te controleren of de banen recht lopen. Dit helpt voorkomen dat naden later trekken of openstaan.
  5. Gebruik een behangroller: Nadat je de behangbaan hebt aangebracht, gebruik je een zachte behangroller om de naad voorzichtig aan te drukken. Dit zorgt voor een strakke verbinding zonder dat het behang beschadigt.
  6. Veeg overtollige lijm weg: Als er lijm uit de naden komt, veeg deze dan onmiddellijk weg met een vochtige spons. Zorg ervoor dat de spons schoon en slechts licht vochtig is om waterbeschadiging van het behang te voorkomen.
  7. Laat het behang rusten: Vermijd het strekken of trekken aan het behang wanneer het nat is. Behang kan uitzetten als het nat is en krimpen tijdens het drogen, wat de naden kan beïnvloeden.
  8. Controleer na droging: Nadat het behang is gedroogd, ga je terug om te controleren of er geen openingen zijn ontstaan bij de naden. Als naden openstaan na het drogen, kan een klein beetje lijm, aangebracht met een fijne kwast, helpen om ze te sluiten.

Lees ook: Waarom laat mijn behang los?

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je behangnaden netjes en strak zijn, wat bijdraagt aan een mooi en professioneel eindresultaat.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven