Kun je in je eentje behangen? Handige tips om solo behang aan te brengen

Kun je in je eentje behangen?

Ja, je kunt zeker in je eentje behangen, hoewel het iets meer planning en geduld vereist dan wanneer je met een helper zou werken.

Hier zijn enkele tips om succesvol alleen te behangen:

  1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat je alle benodigdheden klaar hebt staan voordat je begint. Dit omvat behanglijm, een behangtafel, een waterpas of laser, een behangborstel of -spatel, een scherp mes, en natuurlijk het behang zelf. Een goede voorbereiding kan het proces aanzienlijk vereenvoudigen.
  2. Snijd vooraf: Snijd meerdere banen behang van tevoren op maat, zodat je niet steeds hoeft te stoppen met renovlies behangen om nieuwe stukken te snijden.
  3. Gebruik van een behangtafel: Een behangtafel kan erg handig zijn, omdat je daarop het behang kunt inlijmen en snijden. Dit maakt het proces georganiseerder en overzichtelijker.
  4. Aanbrengen van lijm: Breng de lijm gelijkmatig aan op het behang of direct op de muur, afhankelijk van het type behang dat je gebruikt. Zorg ervoor dat je niet te veel lijm gebruikt, want dat kan het behangen moeilijker maken.
  5. Hang het behang op: Begin bij het plafond en laat het behang voorzichtig naar beneden rollen. Gebruik een schone, droge borstel of spatel om het behang glad te strijken en eventuele luchtbellen te verwijderen. Neem je tijd om ervoor te zorgen dat elke baan recht hangt.
  6. Snijd overtollig behang af: Gebruik een scherp mes om het overtollige behang bij de plinten en het plafond af te snijden. Het is handig om hiervoor een liniaal of een rechte lat te gebruiken om een rechte snede te garanderen.
  7. Let op details: Wees extra voorzichtig bij het uitlijnen van patronen en zorg ervoor dat de glasvezelbehang naden goed aansluiten, vooral bij bedrukt of getextureerd behang.

Lees ook: Hoe krijg je perfecte behangnaden?

Hoewel het behangen in je eentje een uitdaging kan zijn, is het zeker mogelijk met de juiste voorbereiding en door stap voor stap te werken. Dit kan een bevredigende klus zijn met een prachtig resultaat.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven