Waarom laat mijn behang los? 3 redenen en oplossingen.

Waarom laat mijn behang los?

Als je behang loslaat, kan dit verschillende oorzaken hebben. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen waarom behang niet goed blijft zitten:

  1. Ondeugdelijke muurvoorbereiding: Voordat je behang aanbrengt, moet de muur schoon, droog, en glad zijn. Oude verfresten, stof, en vuil kunnen de hechting van de behanglijm verminderen.
  2. Gebruik van de verkeerde lijm: Het is belangrijk om de juiste lijm te kiezen die past bij het type behang dat je gebruikt. Sommige zwaardere soorten behang vereisen een sterkere lijm, terwijl lichter behang met een standaardlijm kan worden bevestigd.
  3. Onvoldoende lijm: Als er niet genoeg lijm is gebruikt, vooral bij de randen van het behang, kan dit ertoe leiden dat het behang loslaat. Zorg ervoor dat je een gelijkmatige laag lijm aanbrengt en dat de randen goed bedekt zijn.
  4. Hoge vochtigheid: In ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, zoals badkamers en keukens, kan behang loslaten als het materiaal of de lijm niet geschikt is voor vochtige omstandigheden. Gebruik in deze ruimtes een vochtbestendige lijm en behang dat speciaal is ontworpen voor vochtige ruimtes.
  5. Temperatuurfluctuaties: Snelle of extreme veranderingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het behang krimpt of uitzet, wat kan resulteren in het loslaten van het behang.
  6. Slechte kwaliteit van het behang of de lijm: Soms kan het materiaal zelf of de lijm van slechte kwaliteit zijn, wat invloed heeft op de duurzaamheid en hechting.
  7. Oud behang: Oud behang kan na verloop van tijd loslaten door de afbraak van het materiaal of de lijm, vooral als het blootgesteld wordt aan zonlicht of andere slijtende omstandigheden.

Als je behang loslaat, is het aan te raden om het probleemgebied te beoordelen en te repareren. Dit kan betekenen dat je de losse delen moet verwijderen, de muur opnieuw moet voorbereiden, en het behang opnieuw moet lijmen.

Als het probleem aanhoudt, overweeg dan om advies in te winnen bij een professional of te kiezen voor een ander type wandbekleding.

Lees ook: Hoe moet je beginnen met behangen?

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven