Hoe kun je naden bij behang voorkomen? Handige tips voor beginners.

Hoe voorkom je naden bij behangen?

Bij het behangen is het belangrijk om naden te voorkomen, zodat de muren er naadloos en strak uitzien. 

Hier zijn tips om naden te voorkomen:

  1. Voorbereiding van de muur: Zorg ervoor dat de muur schoon, droog en glad is. Vul scheuren en gaten op en schuur oneffenheden weg.
  2. Gebruik goede kwaliteit behang: Hoogwaardig behang is minder vatbaar voor krimp en andere problemen.
  3. Voorlijmen of primer gebruiken: Breng een primer of voorlijm aan op de muur om het oppervlak te egaliseren en een goede hechting te bevorderen.
  4. Stroken overlappen: Sommige behangsoorten moeten iets overlapt worden bij het snijden en aanbrengen. Volg altijd de instructies van de fabrikant.
  5. Voldoende lijm aanbrengen: Zorg dat de lijm gelijkmatig is aangebracht op het behang of de muur. Ongelijke verdeling kan ervoor zorgen dat delen van het behang niet goed hechten. Ontdek welke richting je op moet behangen.
  6. Naadrol of borstel gebruiken: Na het plaatsen van elke strook, gebruik een naadroller of borstel om de naden stevig vast te drukken en luchtbellen te verwijderen.
  7. Controleer op uitlijning: Zorg ervoor dat het patroon van het behang goed aansluit. Begin altijd met een waterpas of loodlijn voor een rechte start.
  8. Behang laten weken: Laat het behang even inweken als dit in de instructies staat. Dit voorkomt dat het uitzet na het aanbrengen, wat naden kan veroorzaken.
  9. Tocht en temperatuur vermijden: Voorkom dat er tocht is of dat de temperatuur extreem verandert terwijl het behang droogt, omdat dit naden kan veroorzaken door ongelijkmatig krimpen.

Met deze voorzorgsmaatregelen kun je naden verminderen of voorkomen en een mooie, naadloze muur creëren.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven