Wat te doen tegen naden in behang? Zo kun je naadloos behangen.

Wat te doen tegen naden in behang?

Naden in behang kunnen ontstaan door verschillende oorzaken, maar gelukkig zijn er manieren om dit te herstellen of te voorkomen. 

Hier zijn enkele stappen om naden in glasvlies behang aan te pakken:

 1. Controleer de Oorzaak: Zoek uit waarom de naden zijn ontstaan. Is het behang gekrompen door een te droge omgeving of onvoldoende lijm?
 2. Lijm Toepassen: Als de naden door een gebrek aan lijm ontstaan, kun je voorzichtig extra behanglijm aanbrengen:
  • Gebruik een kleine kwast of lijmspuit.
  • Til de rand voorzichtig op en breng lijm aan.
  • Druk het behang weer op de muur en gebruik een nadenroller of zachte borstel om het goed aan te drukken.
 3. Rol de Naden: Gebruik een nadenroller om de naden na het aanbrengen stevig aan te drukken. Dit helpt de lijm gelijkmatig te verdelen en het behang strak tegen de muur te zetten. Zo krijg je met behangen een rechte lijn.
 4. Luchtbellen Verwijderen: Druk eventuele luchtbellen uit door zachtjes vanuit het midden van de strook naar buiten toe te wrijven.
 5. Hergebruik Verhinderen: Zorg ervoor dat de ruimte een stabiele temperatuur en luchtvochtigheid heeft, zodat het behang gelijkmatig kan drogen zonder te krimpen.
 6. Naadverzegeling: Voor bepaalde soorten behang kan een speciale naadverzegeling worden gebruikt om het behang stevig op zijn plaats te houden.
 7. Voorkomen: Voorkomen is beter dan genezen. Bereid de muur goed voor, gebruik hoogwaardige behanglijm en volg de instructies van de fabrikant om te zorgen dat het behang goed hecht.

Als de naden ernstig zijn of als er patronen niet meer aansluiten, kan het soms beter zijn om de betreffende strook te verwijderen en opnieuw aan te brengen. 

Met dit stappenplan kun je behang naden camoufleren en wegwerken.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven